Contoh Soal Test Masuk CPNS Bahasa Inggris Bagian 1

1. Mahdi started working in the department of Agriculture office in 1976. He… in the department agriculture office for 23 years.

A. works
B. has worked
C. worked
D. is working

2.  A male mosquito is not … size… a female mosquito. The female is large.

A. the same… as…
B. different… as…
C. take same…with…
D. like… to…

3. He knows only a little English…he is able to do good business.

A. unless
B. moreover
C. since
D. but

4. I… for two hours before my friends came.

A. had been studying
B. studies
C. was studying
D. studied

5. Farmers usually … dry land rice early in the rainy season, before blast incidence is high.

A. planted
B. planting
C. plant
D. to plan

6. The shipment of our supplies… delayed.

A. were
B. are
C. was
D. be

7. The scientist…we meet yesterday is well-known for her research.

A. whom
B. which
C. where
D. whose

8. The new seed variety is the … one.

A. more productive
B. most productive
C. productive
D. producing

9. What time…? Do you know

A. is now
B. Is it
C. is already
D. it is

10. I…Many people since I came here in June.

A. have met
B. studies
C. was studying
D. studied

11. A: “I saw her this morning.”
B:”…”

A. Do had I?
B. So did I
C. So will
D. So must I.

12. He went out…telling us where he was going.

A. with
B. at
C. on
D. without

13. Preliminary research result in 1978… that IR 36 produced
average yield of 68 tons/ha.

A. was showing
B. is showing
C. shows
D. showed

14. Everything is expensive in this shop….is cheap.

A. Nothing
B. Nobody
C. Somebody
D. Something

15. “He is only foreigner who understands Bahasa Indonesia.”

The underlined word means…

A. good
B. fluently
C. poor
D. excellent

16. The cultivation of rice … many centuries ago.

A. beginning
B. begun
C. began
D. begin

17. Tuti works at a factory, and her husband… as a driver.
They have got married for two years.

A. is working
B. has worked
C. worked
D. works

18. Their house is large. Our house is smaller than…

A. theirs
B. them
C. us
D. their

19. While he…, the doorbell rang.

A. has eating
B. eating
C. was eating
D. were eating

20. Rina : “I’ll be glad if you could come to my house for dinner.”
Asni: “With my pleasure”
Rina is expressing… to Asni.

A. an after
B. an invitation
C. an advice
D. an agreement

21. I don’t like cigarettes. The smell… me a headache.

A. make
B. do make
C. makes
D. have made

22. I work from nine to five. I work in the same room with
seven other people. The room is only 3 by 4 meters.
Believe me, my job is really stressful. An opinion in this
paragraph is…

A. believe me, my job is really stressful
B. the room is only 3 by 4 meters
C. I work in the same room with seven other people
D. I work from nine five.

23. People from Sulawesi to Java usually use… to cross the
sea, and start from a harbor.

A. a train
B. bus
C. an airplane
D. a ship

24. They are meeting in this room…. please?

A. Speak louder
B. Don’t be nervous
C. Be polite
D. Don’t make noise

25. “When did she call you?”
“This morning when I… a bath.”

A. have had
B. was having
C. am having
D. had

Kunci Jawaban

  1. B
  2. A
  3. D
  4. A
  5. C
  6. C
  7. A
  8. B
  9. B
  10. A
  11. B
  12. D
  13. D
  14. A
  15. A
  16. C
  17. D
  18. A
  19. C
  20. B
  21. C
  22. A
  23. D
  24. D
  25. B

Posting Komentar

label: 'random', num: 6, showComment: true, showLabel: true, showSnippet: true, showTime: true, showText: 'Show All'